Jamen visst ska du få receptet. Kunde ju ha lagt ut förut såklart
Det är ett gammalt recept som jag fick av mormor för länge sen. Jag har aldrig gjort det själv, men däremot smakat
Potatissherry
5 l vatten
1/2 kg potatis skuret i tärningar
1 kg farinsocker
1 1/2 kg strösocker
50 g jäst
1 msk hjorthornsalt
rivet skal av 2 citroner
saften av 3 apelsiner
Potatisen fryses över natten. Häll alla ingredienser i hinken utom vattnet.
Värm vattnet till 37 grader. Häll över vattnet och rör till allt löst sig. Lägg folie över hinken och låt den stå varmt vid ett element i 14 dagar. Tappa över det fina i ny hink och låt stå i 14 dagar till. Klart!
Japp, då kanske man ska prova med äpplen istället, kanske lite mer än ett halv-kilo? Det skadar ju aldrig att exprementera lite