Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fråga angående potatissherry, Vad tror ni?
          Chamomille
          Inlägg 03-09-2008, 16:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jag har ett recept på potatissherry. Nu är frågan, är det något speciellt med potatis? Stärkelse eller nåt, eller tror ni att jag kan byta ut potatisen mot t.ex äpple som vi tonvis av?

          g.gif

          Redigerat av Chamomille: 08-09-2008, 16:17


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Chamomille
          Inlägg 03-09-2008, 21:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jamen visst ska du få receptet. Kunde ju ha lagt ut förut såklart blush.gif
          Det är ett gammalt recept som jag fick av mormor för länge sen. Jag har aldrig gjort det själv, men däremot smakat wink.gif

          Potatissherry

          5 l vatten
          1/2 kg potatis skuret i tärningar
          1 kg farinsocker
          1 1/2 kg strösocker
          50 g jäst
          1 msk hjorthornsalt
          rivet skal av 2 citroner
          saften av 3 apelsiner

          Potatisen fryses över natten. Häll alla ingredienser i hinken utom vattnet.
          Värm vattnet till 37 grader. Häll över vattnet och rör till allt löst sig. Lägg folie över hinken och låt den stå varmt vid ett element i 14 dagar. Tappa över det fina i ny hink och låt stå i 14 dagar till. Klart!

          Japp, då kanske man ska prova med äpplen istället, kanske lite mer än ett halv-kilo? Det skadar ju aldrig att exprementera lite biggrin.gif



          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Chamomille   Fråga angående potatissherry   03-09-2008, 16:37
          Sussie F-Flower   Men , va spännande!!! Det skulle jag...   03-09-2008, 20:50
          Sussie F-Flower   Va kul att receptet är efter mormor. Hur smakade d...   03-09-2008, 22:05
          Chamomille   Tjaa, det där med element... Vi har inte ens några...   03-09-2008, 22:53
          Sussie F-Flower   Tjaa, det där med element... Vi har inte ens några...   03-09-2008, 22:55
          Chamomille   Ja varför inte. Satt just och tänkte på andra fruk...   03-09-2008, 23:00
          Eva i Skåne   Det ser ut att kunna vara det recept som vi gjorde...   08-09-2008, 14:36
          Chamomille   Det ser ut att kunna vara det recept som vi gjorde...   08-09-2008, 14:45
          Ramred   Tror inte det har någon betydelse att det är potat...   08-09-2008, 14:53
          Chamomille   Aha, men då är det nog inga problem. Kan inte tänk...   08-09-2008, 15:27
          Sussie F-Flower   Aha, men då är det nog inga problem. Kan inte tänk...   08-09-2008, 16:33
          ingrids   Jäst dör innan 22%, enda chansen att bli olaglig m...   08-09-2008, 16:29
          Chamomille   Jäst dör innan 22%, enda chansen att bli olaglig m...   08-09-2008, 17:14
          KURT   1: Det har ju inget med vin eller sherry att göra ...   08-09-2008, 16:54
          Aqvakul   Med risk för att framstå som en riktig glädjeförst...   08-09-2008, 17:25
          Chamomille   Med risk för att framstå som en riktig glädjeförst...   08-09-2008, 18:01
          KURT   Om man absolut skall tillsätta socker, så är det b...   08-09-2008, 18:25
          Chamomille   Om man absolut skall tillsätta socker, så är det b...   08-09-2008, 18:31
          Lena i Torslanda   Jag har för länge sedan gjort en kanongod sherry a...   08-09-2008, 19:46
          Aqvakul   Jag har för länge sedan gjort en kanongod sherry a...   08-09-2008, 19:55
          Chamomille   Jag har för länge sedan gjort en kanongod sherry a...   08-09-2008, 20:02
          anettejson   Jag har för länge sedan gjort en kanongod sherry a...   29-10-2009, 11:52
          Åsa, mälardalen zon 2   Potatissherry låter inte gott men det kanske är de...   09-09-2008, 12:46
          Chamomille   Potatissherry låter inte gott men det kanske är de...   09-09-2008, 14:36
          Åsa, mälardalen zon 2   Det är detta recept jag testar just nu på rödbetss...   10-09-2008, 07:38
          yaowsa   Det är detta recept jag testar just nu på rödbetss...   25-10-2008, 11:19
          Chamomille   Tack för att du delade med dig Åsa :) Det måste b...   10-09-2008, 08:47
          Åsa, mälardalen zon 2   I nyponsherryn är det inget tillsatt jäst utan det...   25-10-2008, 13:28
          yaowsa   :blink: hah, såklart :P   25-10-2008, 19:09
          Bengalow   Jästsvamparna dör redan vid 15% alkoholhalt, så de...   29-10-2009, 13:36
          KRT   Jag fick ett recept som påminner om det av svärmor...   29-10-2009, 13:39
          Eva i Höga   Lena i Torslanda, vi vill ha ditt recept!   29-10-2009, 13:53
          160kvm stort hus   Ja lena, det låter jättegott!!   30-10-2009, 11:57


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 05:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon