Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept på fikon-dessert, Finns det någon??
          cato
          Inlägg 06-09-2008, 16:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 565
          Medlem sedan:
          27-10-2005
          Medlem nr: 6 734



          Hej!
          Nu börjar bornholmsfikonen mogna i större antal än vi orkar äta upp direkt.
          Finns det någon i forumet som har ett bra recept, gärna till dessert. Eventuellt marmelad.
          Tacksam för svar.


          --------------------
          Hälsningar
          CATO
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Pia L
          Inlägg 08-09-2008, 10:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 662
          Medlem sedan:
          26-03-2006
          Medlem nr: 7 292



          FIKONMARMELAD
          250 g torkade fikon
          2 1/2 dl vatten
          2 dl rödvin
          1/2 dl muscovadoråsocker
          2 kanelstänger
          1 lagerblad

          Gör så här
          1. Blötlägg fikonen i vatten ca 1 timme.
          2.Ta upp fikonen, skär bort skaften och hacka dem. Lägg fikonhacket i en kastrull och tillsätt vatten, rödvin, socker och kryddor. Låt sjuda utan lock 20-25 minuter. Känns marmeladen för tjock, tillsätt mer vatten under koktiden.


          FIKONDESSERT
          400 gram torkade fikon
          2 dl Dansukker Culinary Syrup med rödvinssmak
          1 dl äppeljuice
          1 tsk kanel, malen

          Tillagning
          1. Lägg fikon, culinary syrup, äpplejuice och kanel i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter.

          2. Fikonen serveras ljumna eller kalla med en klick lättvispad grädde, Crème fraiche eller vaniljglass.

          Smakar även förträffligt till en bit ost, t ex gorgonzola

          Fikondessert
          4 portioner
          8 fikon
          0.5 burk (125 g) mascarponeost
          2 dl grekisk yoghurt
          1 msk florsocker
          0.5 kruka färsk mynta
          3 msk strösocker

          Mosa samman mascarponeost, yoghurt och socker.

          Dela fikonen och fläk upp dem.
          Mosa samman socker och myntablad i en mortel, strö det gröna sockret över fikonen.
          Servera med en klick mascarponemousse.

          Redigerat av Pia L: 08-09-2008, 10:32


          --------------------
          Frihet är att ha modet att följa sina känslor.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 14-08-2025, 15:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon