CITAT (ingrids @ 08-09-2008, 17:29)

Jäst dör innan 22%, enda chansen att bli olaglig med vin eller sherry är att destillera den.
Ja, det har du rätt i

CITAT (Sussie F-Flower @ 08-09-2008, 17:33)

Man
borde kunna tänka så här:
Om man gör sitt eget vin/sherry, t.ex. tre ggr varje år. Varje sats blir 10 liter 12%:igt vin.
Helt lagligt. Ok?
Men om man bara gör vin/sherry en gång per år, (10liter) så borde det ju inte göra något om det så skulle bli 24% starkt.
Det blir ju ändå mindre än om man gör många ggr av det vanliga....
Är ni med på hur jag "tänker"?

Jadå

CITAT (KURT @ 08-09-2008, 17:54)

1: Det har ju inget med vin eller sherry att göra - mäsk eller
bult är ju bättre namn.
2: Äpplen innehåller betydligt mindre med socker än frusen potatis, det blir nog lägre alkoholhalt.
Jag kan rekommendera
http://www.bryggforum.nu/Ja just det. Tänkte inte på det - att potatisen blir söt när den fryser. Ja, då blir det kanske lite lägre alkoholhalt.