Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hjälp med att hitta recept på inlagd chili, utan socker
          Ramred
          Inlägg 26-07-2008, 15:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Behöver er hjälp med att hitta recept på lagen till inlagd chili utan socker. Vet att jag läst nån stans där det bara var vatten, ättika och salt. Och att man kunde använda lagen varm eller kall.
          Kan inte för mitt liv hitta det nu, har sökt här Odla och googlat. (Kommer inte ihåg var jag läst det) Inget resultat.
          Någon som kan tänkas veta proportionerna?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ramred
          Inlägg 10-09-2008, 12:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Här är det som jag använde mig av. "Pickling salt" är salt utan jod. Färgen ska tydligen hålla bättre på frukten om man använder det. Jag la in gröna jalapenos.

          (Var från en australisk sida, inte amerikansk)
          This recipe is for approximately 900g of chillies. We soak the chillies overnight in the brine first as it keeps the chillies crisper when pickled.

          Brine
          • 3 cups water
          • 1 cup pickling salt
          Combine the salt and water. You don't want holes/slits in your chillies yet. Cover the chillies with the brine in a bowl and put a plate or something similar over them to keep the chillies submerged. Soak the overnight then drain, rinse well, and dry.

          Pickling Solution
          • 3 cups white vinegar
          • 3 cups water
          • 3 teaspns pickling salt
          Poke two or three small holes in top of each chilli and pack them tightly in sterilized jars leaving 1cm at the top of the jar.

          In a saucepan, combine the water, vinegar, and salt. Bring the solution to a boil and then pour over the chillies, leaving no space at the top. Remove trapped air bubbles.

          Store for 4 to 6 weeks in a cool, dark place before serving.



           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 12:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon