Jag fryser in dom hela. Som dom är. Knyter ihop i en plastkasse bara..... Sedan plockar jag fram dom en och en när jag behöver.
Först har jag dom på balkongen med ett täcke över. Kan funka fram till mars/april. Ibland funkar det inte p.g.a köldknäpp. I så fall lägger jag in dom i frysen innan dom hinner tina upp. När man sedan ska använda dom är det viktigt att dom skalas och skärs i bitar medans dom är halvfrysta. Brukar skala dom med potatisskalare när bara skalet har tinat. Genom att först förvara dom på balkongen så hinner dom utveckla maximal sötma innan dom fryses. Och jag kan göra äppelpaj när jag vill hela vintern.

Mos går också att göra av dessa äpplen. Då skalar jag inte, utan tar bara bort blomfästet, skär i stora klyftor, kokar och trycker genom en passervagga.
Enda nackdelen är att äpplen i frysen tar plats......
Redigerat av Sommartorparn: 13-09-2008, 20:56