Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Björnbärssylt, Den blev för lös.
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2008, 19:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Sitter här med 3 liter Björnbärssylt som är som saft i konsistensen. Jag har ingen pektin hemma och undrar då - kan jag använda potatismjöl? Jag hittar inte någonstanns på nätet att man kan det till sylt, bara till saftsåser och krämer. Kan man använda potatismjöl? Om inte, varför? g.gif

          Redigerat av Chamomille: 14-09-2008, 19:28


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 14-09-2008, 20:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Chamomille @ 14-09-2008, 20:27) *
          Sitter här med 3 liter Björnbärssylt som är som saft i konsistensen. Jag har ingen pektin hemma och undrar då - kan jag använda potatismjöl? Jag hittar inte någonstanns på nätet att man kan det till sylt, bara till saftsåser och krämer. Kan man använda potatismjöl? Om inte, varför? g.gif


          Använder du potatismjöl blir det kräm, vilket iofs är gott.
          Jag gör alltid min björnbärssylt med syltsocker för den är nästan omöjlig att få i syltkonsistens annars.


          --------------------


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2008, 21:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (netaave @ 14-09-2008, 21:23) *
          Använder du potatismjöl blir det kräm, vilket iofs är gott.
          Jag gör alltid min björnbärssylt med syltsocker för den är nästan omöjlig att få i syltkonsistens annars.

          Jo, syltsocker skulle man ju ha använt. Jag hade ingen. Men potatismjöl... Krämkonsistens kanske är bättre än saft? Frågan är ju ifall det inte är bra eftersom det inte föreslås att man ska använda det i sylt... confused.gif Jag ska köpa pektin i morrn och koka om en stund. smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 20:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon