CITAT (thory @ 08-09-2008, 14:39)

Här kommer ett tips för torkning av basilika. Jag har under många år torkat basilika i microvågsugn, med alldeles utmärkt resultat. Smaken bihehålls och bladen tappar inte färgen.
Lägg bladen på en tallrik, inte för många åt gången. Ett lager på ca 3-4 cm går bra. Torka på full effekt.
Kör 1min och 30 sek, första gången. Rör lite i bladen så de kommer upp från tallriken. Bladen är efter denna första körning väldigt blöta och behöver röras om lite, för att inte klibba ihop. Kör därefter 30 sek åt gången tills du känner att de är helt torra. De får inte vara "sega" på något vis, kör då lite till. Rör gärna lite i bladen mellan varje körning. Det tar ca 3 min tills de är helt torra. Lägg dem i en glasburk, men lägg inte på locket förrän du vet att all värme från bladen är borta.Förvarar du dem på något mörkt ställe så håller de sig gröna och fina i många år. När jag ska använda dem så antingen tar jag bladen som de är och lägger i maträtten ( som givetvis måste ha vätska i sig. Typ grytor eller köttfärssås), de blir då som färska, eller så smular jag ner dem.
Hej.
Först gjorde jag fel, satte micron på 3 minuter. Frugan blev arg för basilikan började brinna, brände ett hål i den handduk som bladen låg på.
Läste Ditt inlägg en gång till och torkade andra basilikablad enligt Din beskrivning. Tyvärr blev bladen aldeles svarta. Det får nog bli infrysning framöver.