Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torkning av Basilika
          uno
          Inlägg 15-07-2008, 18:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          Hur gör ni när ni torkar Basilikablad? Jag har hängt upp knippen i uterummet, torkar inte. Jag har torkat bladen i svamptorken men det tar ju väldigt många timmar innan de flesta bladen är torra.
          M.a.o. är det vanligen svårt att torka just Basilika och är det vanligt att det tar betydligt längre tid att torka Basilika än andra krydväxtblad.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          thory
          Inlägg 08-09-2008, 13:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          08-09-2008
          Medlem nr: 18 801



          Här kommer ett tips för torkning av basilika. Jag har under många år torkat basilika i microvågsugn, med alldeles utmärkt resultat. Smaken bihehålls och bladen tappar inte färgen.
          Lägg bladen på en tallrik, inte för många åt gången. Ett lager på ca 3-4 cm går bra. Torka på full effekt.
          Kör 1min och 30 sek, första gången. Rör lite i bladen så de kommer upp från tallriken. Bladen är efter denna första körning väldigt blöta och behöver röras om lite, för att inte klibba ihop. Kör därefter 30 sek åt gången tills du känner att de är helt torra. De får inte vara "sega" på något vis, kör då lite till. Rör gärna lite i bladen mellan varje körning. Det tar ca 3 min tills de är helt torra. Lägg dem i en glasburk, men lägg inte på locket förrän du vet att all värme från bladen är borta.Förvarar du dem på något mörkt ställe så håller de sig gröna och fina i många år. När jag ska använda dem så antingen tar jag bladen som de är och lägger i maträtten ( som givetvis måste ha vätska i sig. Typ grytor eller köttfärssås), de blir då som färska, eller så smular jag ner dem.
           
          Citera
          uno
          Inlägg 15-09-2008, 09:35
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          CITAT (thory @ 08-09-2008, 14:39) *
          Här kommer ett tips för torkning av basilika. Jag har under många år torkat basilika i microvågsugn, med alldeles utmärkt resultat. Smaken bihehålls och bladen tappar inte färgen.
          Lägg bladen på en tallrik, inte för många åt gången. Ett lager på ca 3-4 cm går bra. Torka på full effekt.
          Kör 1min och 30 sek, första gången. Rör lite i bladen så de kommer upp från tallriken. Bladen är efter denna första körning väldigt blöta och behöver röras om lite, för att inte klibba ihop. Kör därefter 30 sek åt gången tills du känner att de är helt torra. De får inte vara "sega" på något vis, kör då lite till. Rör gärna lite i bladen mellan varje körning. Det tar ca 3 min tills de är helt torra. Lägg dem i en glasburk, men lägg inte på locket förrän du vet att all värme från bladen är borta.Förvarar du dem på något mörkt ställe så håller de sig gröna och fina i många år. När jag ska använda dem så antingen tar jag bladen som de är och lägger i maträtten ( som givetvis måste ha vätska i sig. Typ grytor eller köttfärssås), de blir då som färska, eller så smular jag ner dem.


          Hej.
          Först gjorde jag fel, satte micron på 3 minuter. Frugan blev arg för basilikan började brinna, brände ett hål i den handduk som bladen låg på.

          Läste Ditt inlägg en gång till och torkade andra basilikablad enligt Din beskrivning. Tyvärr blev bladen aldeles svarta. Det får nog bli infrysning framöver.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 12:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon