Medlem
Antal inlägg: 94 312
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751
Rönnbärssnaps
rönnbär brännvin en glasburk
Rönnbär går bra att använda som brännvinskrydda. Färgen på rönnbärssnapsen är fin, svagt röd med dragning åt rödbrunt. Smaken är kraftig, en aning frän och syrlig.
1. Plocka bären. De ska vara riktigt mogna och bör ha frostnupits. Bären kan också läggas i frysen över natten.
2. Fyll åtminstone halva glasburken med rensade rönnbär. Fyll sedan burken med brännvin.
3. Låt brännvinet stå minst en vecka eller helst över en månad. Filtrera sedan brännvinet och späd med brännvin till önskad styrka. Rönnbärssnapsen vinner på att lagras. Om smaken blir för syrlig kan du tillsätta en eller två teskedar honung och låta brännvinet stå ytterligare en tid.