Medlem
Antal inlägg: 9 435
Medlem sedan: 22-04-2004
Medlem nr: 3 363
Bjuda honom på detta?
Mammas rönnbärsvin (dock inte min mammas )
2 liter fina, gärna frostnypna, rönnbär 2 kg strösocker 1 kg farinsocker 2 paket russin (0,5 kg) 2 Citroner i skivor
Ingredienserna blandas i ett lämpligt kärl, förslagsvis en rostfrihink. Över alltihopa hälls fem liter kokande vatten
När brygden kallnat tillsätts 50 gram jäst. Blandningen ska röras morgon och kväll i fyra dagar. Efter det silas den och får stå ytterliggare sju dagar. Därefter buteljeras vinet.
Ju längre vinet får stå desto godare blir det. För att få bort den ofta rikliga bottensats som bildas kan man tappa om vinet om man känner för det.
Satsen ger ca åtta stycken 75 centiliters flaskor med vin
Redigerat av Lady Hamilton: 22-09-2008, 16:53
--------------------
Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album..... Penseé album