Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Valnötsträd, När är det dags att skörda+
          Anna F
          Inlägg 21-09-2008, 12:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 59
          Medlem sedan:
          12-05-2003
          Medlem nr: 1 383



          Hej!

          Vi har ett sedan några år tillbaka ett valnötsträd. I år är det för första gången fullt av valnötter. Ljuvligt! Men, eftersom vi är totala valnötsnoviser (har bara träffat dem man köper i affären ...) undrar jag om någon kan berätta när det är dags att skörda och äta g.gif? Nu hänger där en massa gröna saker som inte alls ser ut som valnötter. En som ramlade ned tidigare i år när det blåste mycket "grävde" vi fram ur dte gröna, men den var alldeles besk och långt ifrån ätklar.

          Hoppas det finns någon valnötskunnig person som kan svara på detta smile.gif .

          Hälsningar

          Anna


          --------------------
          ––– ZON 1 –––
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          love my garden
          Inlägg 25-09-2008, 10:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          25-09-2008
          Medlem nr: 19 120



          Hallå!
          Har inte provat detta själv men är på gotland en del på somrarna å dom vi bor hos rekomenderar detta!
          Testa så får ni se!
          Syltade valnötter

          Ingredienser :

          500 g valnötskärnor (en del affärer med delikatessdisk brukar sälja stora, fina kärnor i lös vikt)
          5 dl vatten
          12 dl strösocker
          1/2 vaniljstång
          Så här gör du:
          Lägg valnötskärnorna i kallt vatten så att det täcker. Låt dem ligga i 2 dygn. Byt vatten två gånger om dagen.
          Koka en lag av vatten, socker och vaniljstång. Spola av nötkärnorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg kärnorna i lagen och sjud dem 10 minuter. Tillsätt lite mer vatten om lagen börjar sockra sig. Ta upp kärnorna och lägg dem i små väldiskade, varma burkar. Häll lagen het över och sätt lock på.
          Vill man servera valnötskärnorna som kanderade, låter man dem rinna av och torka på smörpapper.
          Förr serverade man syltade valnötskärnor till kötträtter.
          De är dessutom läckra att servera till glass och fruktsallader.
          Lycka till[font="Comic Sans MS"][/font]
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 04:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon