Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron, överalt päron
          Pius
          Inlägg 27-09-2008, 12:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Vad ska jag göra med alla mina päron?

          Finns det något man kan göra med dem mer än att äta upp dem?

          Eftersom de är i såna mängder så försöker jag att ge bort dem men det räcker och blir över ändå. Lite synd är det att de bara ligger och ruttnar på marken. Det är en stor päronsort, vilken vet jag inte. Himla goda men de har dålig hållbarhet.

          Så har ni några recept att delge mig så vore jag tacksam.

          Pius thanks.gif


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Inga från Närke
          Inlägg 27-09-2008, 13:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Här kommer ett recept:

          Glöggkokta päron 6 portioner
          Ingredienser
          6 päron, fasta
          1 apelsin
          5 dl glögg
          1 dl socker
          1 bit kanel
          1 msk arrowrotmjöl eller potatismjöl
          1 msk vatten

          Tillagning
          Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Lägg päronen i en trång gryta. Borsta apelsinen väl. Skala av det yttersta på skalet och skär det i tunna strimlor. Pressa ur saften. Blanda skal, saft, glögg, socker och kanel och häll det över päronen. Koka upp och lägg på lock. Låt päronen sjuda tills de är nätt och jämnt mjuka, 30-45 min, vänd dem någon gång under tiden. Tag upp päronen och lägg dem i en skål. Rör ut mjöl och vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning och koka upp. Häll såsen över päronen och ställ dem kallt.

          Nästa recept hittar du här:
          http://recept.nu/1.3603/alexandra_zazzi/ef...paron_roquefort
          bläddra ner på sidan hittar du fler.

          Nästa är sylt:
          http://www.tasteline.com/recept/lingonsylt_med_paron

          Ett som är gott och jag gör och lägger i frysförpackning (använder då inte 1 krm natriumbensoat) och tar upp vid behov är detta:

          Inlagda päron 8 portioner
          Ingredienser
          8 päron, hårda
          ½ liter vatten
          2 dl socker
          1 pkt saffran, 0,5 g

          Tillagning
          Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Koka vatten, socker och saffran i en kastrull ca 5 min. Lägg i päronen och sjud dem på mycket svag värme 25-40 min. Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska bli helt mjuka, men får inte koka sönder.

          Låt päronen svalna i lagen. De kan lagas ett par dagar i förväg. Om de ska konserveras måste 1 krm natriumbensoat per liter lag tillsättas.

          Kan även bara skala päronen och dela dem i 4 delar lägga i vatten+socker och lite hel nejlika och koka tills päronen är mjuka.
          Lagg halvorna i frysburkar + lag, låt kallna och sedan i frysen. Bara ta upp vid behov.

          Lycka till.




          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 22:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon