När det var min tur att ha fredagsfikat på min praktikplats komponerade jag den här - därav namnet!
Katarinas Fredagskaka
3 ägg 2 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 2,5 tsk vaniljsocker (helst med äkta vanilj) 1 burk konserverad mango (kan bytas ut mot persikor) 1 liten burk krossad ananas 3 dl florsocker 0,5 dl kokosmjölk
• Vispa ägg och socker pösigt. • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker • Rör ner mjölblandningen i äggvispet • Blanda i krossad ananas. Mango eller persikor skall skäras i mindre bitar och sedan röras ner försiktigt. OBS! Spara spadet! • Häll smeten i en smord och mjölad rund form som rymmer 2 liter. • Grädda i 1 timme i 200 grader. • Häll lite av spadet över kakan när den svalnat. • Rör ihop kokosmjölk och florsocker till glasyr. • Häll glasyren över kakan strax före serveringen.
Obs! Kakan är ganska kladdig så man bör använda tallrik och sked när man skall äta den. Att ta en bit kaka i en servett medför stor risk att det blir rejält söligt!
|