Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fredagskaka!, ...varning...lite kalorier till
          Ina
          Inlägg 11-01-2004, 23:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          När det var min tur att ha fredagsfikat på min praktikplats komponerade jag den här - därav namnet!

          Katarinas Fredagskaka

          3 ägg
          2 dl strösocker
          4,5 dl vetemjöl
          2,5 tsk bakpulver
          2,5 tsk vaniljsocker (helst med äkta vanilj)
          1 burk konserverad mango (kan bytas ut mot persikor)
          1 liten burk krossad ananas
          3 dl florsocker
          0,5 dl kokosmjölk

          • Vispa ägg och socker pösigt.
          • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
          • Rör ner mjölblandningen i äggvispet
          • Blanda i krossad ananas. Mango eller persikor skall skäras i mindre bitar och sedan röras ner försiktigt. OBS! Spara spadet!
          • Häll smeten i en smord och mjölad rund form som rymmer 2 liter.
          • Grädda i 1 timme i 200 grader.
          • Häll lite av spadet över kakan när den svalnat.
          • Rör ihop kokosmjölk och florsocker till glasyr.
          • Häll glasyren över kakan strax före serveringen.


          Obs! Kakan är ganska kladdig så man bör använda tallrik och sked när man skall äta den. Att ta en bit kaka i en servett medför stor risk att det blir rejält söligt!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          myskmadra
          Inlägg 21-04-2004, 21:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Här kommer en annan god kaka som man kan äta mycket av utan att må alltför illa
          nämligen:
          Kladdkaka med kesella

          1 dl vetemjöl
          ½ tsk bakpulver
          ½ dl kakao
          1 msk snabbkaffepulver
          2 tsk vaniljsocker
          1 krm salt
          3 ägg
          2 dl strösocker
          1 burk kesella naturell (1 eller 10% fett)
          florsocker

          Ugn 200 gr. Blanda de torra ingredienserna.
          Vispa i en annan bunke ägg och socker pösigt
          Rör ned mjölblandningen och kesellan.
          Häll i en smord och bröad form ca 24 cm, gärna med löstagbar botten.
          Grädda kakan på nedersta falsen 20-25 minuter. Prov nålen skavara kladdig!
          Pudra florsocker över.
          Man kan variera kakan genom att ha i rivet skal av en limefrukt. Garnera med skivad lime.( skippa då kaffepulvret)


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 08:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon