Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept sökes, Långpannebröd av rågsikt,lättbakat
          strepp
          Inlägg 08-11-2008, 20:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 316
          Medlem sedan:
          24-12-2006
          Medlem nr: 8 902



          Hej
          Fick ett kanongott bröd som var bakat i långpanna misstänker rågsikt el havregryn mycket fluffigt,kanongott det var så saftigt.Någon som har något recept ?Tacksamt mottages..Strepp


          --------------------
          Strepp önskar dig en bra dag.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 09-11-2008, 21:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Grova rutor:
          ½ dl olja (raps t.ex.)
          50 g färsk jäst
          6 dl lättfil
          1 msk stött kummin
          2-3 tsk salt
          (ev 2-3 msk mörk sirap)
          7 dl grovt rågmjöl
          1 dl kli
          ca 9 dl matbrödsmjöl av vete (eller rågsikt)

          Sen gör man som vanligt: smula jästen i en stor bunke, ljumma filen och häll på, tillsätt olja, salt och kummin, rör tills jästen löst sig. Tillsätt kli o rågmjöl o rör ut, sen det mesta av vetemjölet och arbeta till deg. Täck o jäs i minst en timme. Tag upp på mjölat bakbord och knåda ordentligt.
          Smörj en långpanna och klappa ut degen i den, eller kavla på bakbordet. Nagga brödet tätt och skär skåror rätt djupt. Sätt ugnen på 200 grader. Låt brödet jäsa i pannan 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
          Stjälp upp på galler och låt svalna under duk. Bryt sedan i bitar.

          Jag tycker det här brödet är jättegott, men vet inte om det är vad du är ute efter. Det är ett rejält rågbröd, så fluffigt är inte det första jag kommer att tänka på. Men du får ju iaf "tekniken" för att få till ett långpannebröd.

          PS: Har nog gjort det på vatten i stället för lättfil också, men då har jag tillsatt lite ättika, 1 msk kanske. Rågsmaken blir bättre med lite syra.

          Redigerat av Ingrid Zon3: 09-11-2008, 22:04


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 14:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon