Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Krämig julsill med modifikation!, Frågan är om jag kan byta ut matjessillen....
          Molngrabb
          Inlägg 07-11-2008, 19:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 100
          Medlem sedan:
          11-07-2008
          Medlem nr: 17 416



          Nu är det så att jag snart ska göra en krämig julsill där det krämiga lätt skulle kunna ätas dagligen med matsked! rolleyes.gif . Den innehåller matjessillfiléer och det är inte alla som tycker om detta. Därför undrar jag; tror ni att jag kan byta ut matjessillen mot vanlig inläggningssill som har legat i en ättikslag (0,5 dl ättiksprit, 1 dl socker och 1,5 dl vatten)?

          Det här behövs till såsen om det kan vara till någon nytta:

          3 dl gräddfil
          2 msk lättmajonnäs
          2 msk orökt kaviar
          1 rödlök
          1 dl hackad dill

          Vad säger ni???
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Solstorm
          Inlägg 11-11-2008, 12:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Jag brukar lägga in en sill som påminner om ditt recept. Jag älskar sill men är inte så förtjust i just matjesill. Till det här receptet tror jag ändå att det blir godare med matjes, men det ska vara en liten mängd bara. Om man vill kan man lägga i kokt potatis i bitar också, det blir jättegott och mildrar matjessmaken. Det blir jättegott med "gammal" potatis i och ännu godare med färskpotatis i till våren.

          Såg att du skulle ha lättmajonnäs i, det kan gå an, men ta för jösse namn inte fettfri majonnäs. Det skulle vara förbjudet att ens kalla den för majonnäs, den har en vedervärdig smak.

          Du får inte glömma bort att berätta hur du gör och vad dina gäster tycker om sillen!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 00:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon