CITAT (*Ulrica* @ 11-11-2008, 22:06)

Jag har inte provat ädelost till pepparkakor ännu. Kanske på grund av att jag inte gillar ädelost.
Man kanske skulle göra en ädelostdip till pepparkaksgrissinisarna...
Glöggkryddat te lät spännande. Finns det färdigt eller blandar man själv?
Jag hittade färdigblandat glöggte. Men just nu är jag inte så sugen på "E-grejer" (tillsatser) och det är det gott om i smaksatta teer. Så jag skakar nog fram mitt gamla recept på glögg-kryddlag och tillsätter i tekannan.
2,5 dl vatten
1 litet pomeransskal
1 bit ingefära (bryts i mindre bitar)
2 bitar hel kanel
8 kryddnejlikor
1 tsk kardemummakärnor
Koka alltihop under lock i 20 minuter, sila av. Satsen är tänkt att blandas med en flaska rödvin och 1 dl socker också. Det superfinurliga med det här är att man kan göra lite glögg i taget och inte stå där med ett antal överblivna flaskor, vilket jag brukar göra. Kryddlagen håller sig bra, häll upp på burk eller flaska med tätt lock.
Har för mig att jag dubblat kryddmängden och fördelat det på två vinflaskor för att inte riskera att späda vinet för mycket. Men om man blandar det i te är det ju lättare.
(Ursäkta att jag avviker totalt från ämnet kakor, men jag blev lite inspirerad

)
Redigerat av Ingrid Zon3: 11-11-2008, 22:29