Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ostrecept önskas, Boursin...
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 13:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jag är så barnsligt förtjust i den lilla dessertosten Boursin. Är det någon som har ett recept på nåt liknande?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 15:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          En fundering. Kan man koka upp mjölk och grädde och få det att skära sig på någe vis g.gif Och sen sila det...


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          KURT
          Inlägg 20-11-2008, 16:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Chamomille @ 20-11-2008, 16:41) *
          En fundering. Kan man koka upp mjölk och grädde och få det att skära sig på någe vis g.gif Och sen sila det...


          Skall du bara ha mjölk + grädde så får du köpa ostlöpe och droppa i . Det är mycket enklare (och godare) att använda yoghurt, filmjölk eller någon annan mjölksyrad produkt som delar på sig när man värmer (mjölk + grädde kan du koka mycket länge utan att det händer å mycket!)
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 20-11-2008, 17:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (KURT @ 20-11-2008, 16:40) *
          Skall du bara ha mjölk + grädde så får du köpa ostlöpe och droppa i . Det är mycket enklare (och godare) att använda yoghurt, filmjölk eller någon annan mjölksyrad produkt som delar på sig när man värmer (mjölk + grädde kan du koka mycket länge utan att det händer å mycket!)

          Ostlöpe ja...
          Jag har gjort ett litet experiment nu. Kokade samman lika delar grädde och creme fraische. Fast det delade sig ju inte så klart. Men jag droppade i en skvätt pressad citron och nu står den på svalning. Får se ifall det blir något kvar när jag silar sen biggrin.gif
          Man kanske skulle ha kokat mjölk och creme fraische g.gif Och någonting fettsnålare som t.ex filmjölk så det skär sig.... Snart ska jag sila så får vi se smile.gif

          Edit: Ostlöpe. Hur fungerar det egentligen? Blir det inte hårtost av det? Eller går det att få "färskost" också unsure.gif

          Redigerat av Chamomille: 20-11-2008, 17:15


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Anki V
          Inlägg 20-11-2008, 18:31
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 767
          Medlem sedan:
          08-05-2005
          Medlem nr: 5 714



          CITAT (Chamomille @ 20-11-2008, 17:09) *
          Edit: Ostlöpe. Hur fungerar det egentligen? Blir det inte hårtost av det? Eller går det att få "färskost" också unsure.gif


          Det blir som keso.

          Jag använder det ibland (sällan) när jag slår på stort och gör hemgjord ostkaka.

          /Anki


          --------------------
          Rosor är alltid rosor om än i spruckna krus
          Zon 4-5
          Stolt odlare av Blå bergvallmo! ;)

          "Vem har sagt att man måste äta hemma i sitt kök?"/Lady Hamilton
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 05:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon