Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vilka kryddor har du i pepparkaksdegen?
          *Ulrica*
          Inlägg 23-11-2008, 12:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Jag ska för första gången (vid snart 40 års ålder) göra pepparkakor på egen pepparkaksdeg.

          Till min förvåning finns det en massa olika sätt att krydda degen. Min mamma använder bara ingefära och kanel. I ett recept ingår även kryddnejlikor och i ytterligare ett annat även kardemumma. I färdig pepparkakskryddblandning ingår samtliga kryddorna.

          Någon som vet vad det blir för skillnad? Vilket är godast? Hur gör du?

          Bifogad fil  gingerbreadLaptop.jpg ( 62.09k ) Antal nedladdningar: 53


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Ulrica*
          Inlägg 23-11-2008, 13:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju göra någon sorts grissini, pepparkaksstänger och servera med ädelostdip och då är det nog bra om de inte är för mesiga i smaken...
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 23-11-2008, 14:50
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (*Ulrica* @ 23-11-2008, 13:47) *
          Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju göra någon sorts grissini, pepparkaksstänger och servera med ädelostdip och då är det nog bra om de inte är för mesiga i smaken...

          Hur gör du dessa grissinisar eller pepparkaksstänger?

          Nu blev jag också sugen.

          CITAT (*Ulrica* @ 23-11-2008, 14:46) *
          Sedan vet jag inte vilka kraftuttryck jag ska använda för att beskriva hur god pepparkaksdegen blev... (jag tog alla kryddorna och lite extra av kanel och ingefära) det var bland det godaste jag har smakat i hela mitt liv!!!! Men alldeles för lite! Särskilt som jag bara var tvungen att smaka några gånger... whist.gif

          Man kanske skulle kunna få ett ungefärligt recept på den fantastiska degen tongue.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 23-11-2008, 15:23
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (Chamomille @ 23-11-2008, 14:50) *
          Hur gör du dessa grissinisar eller pepparkaksstänger?

          Nu blev jag också sugen.


          Man kanske skulle kunna få ett ungefärligt recept på den fantastiska degen tongue.gif


          yes.gif yes.gif yes.gif Detta recept får du mycket gärna dela med dig av!!!


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          *Ulrica*   Vilka kryddor har du i pepparkaksdegen?   23-11-2008, 12:59
          Chamomille   Alla kryddor tycker jag :D Mycket gott :yes: ...   23-11-2008, 13:03
          Rosmarin   Beror ju på om man tycker om kryddstarkt eller int...   23-11-2008, 13:43
          Aqvakul   Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju...   23-11-2008, 14:18
          *Ulrica*   Eller hur? Jag har köpt minipyttelite Gorgonzola o...   23-11-2008, 14:46
          *Ulrica*   Receptet med mina modifikationer (Obs - blir en ga...   23-11-2008, 16:15
          Chamomille   Tack för att du delar med dig. :) Jag tycker det...   23-11-2008, 16:35
          *Ulrica*   Remsor... tja jag får väl experimentera lite, jag ...   23-11-2008, 17:19
          Chamomille   Remsor... tja jag får väl experimentera lite, jag ...   23-11-2008, 17:26
          Myosotis   pomeransskal, citronskal, kardemumma, nejlikor, in...   23-11-2008, 22:03
          Chamomille   pomeransskal, citronskal, kardemumma, nejlikor, in...   23-11-2008, 22:05
          Myosotis   gjorde jag?   23-11-2008, 22:30
          Chamomille   :giggle: Edit: Det var på skoj... Faktiskt. Har ...   23-11-2008, 22:49
          *Ulrica*   Nu har jag provbakat. 1: Remsor av 2 mm tjock deg...   24-11-2008, 15:41
          Chamomille   1: Remsor av 2 mm tjock deg, ca 2 cm breda. Flöt u...   25-11-2008, 16:04
          ingrids   Som van ädelostdippare skulle jag säga att gorgonz...   24-11-2008, 15:51
          *Ulrica*   ingrids! - kan du rekommendera en mild sort? T...   24-11-2008, 16:02
          Rosmarin   Blåmögelosten Saint-Agur tror jag kan bli bra!   25-11-2008, 14:57
          ingrids   Alltså, jag var så prosaisk så jag köpt färdigpack...   25-11-2008, 16:03
          *Ulrica*   ingrids: eller min egen, mer anpassad för juletid...   25-11-2008, 16:23
          Chamomille   Chamomille: hur skiljer sig rullar från korvar? :...   25-11-2008, 18:32
          maramara   I min farmors recept ska det förutom ingefära kane...   02-12-2008, 19:40


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 23:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon