Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vilka kryddor har du i pepparkaksdegen?
          *Ulrica*
          Inlägg 23-11-2008, 12:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Jag ska för första gången (vid snart 40 års ålder) göra pepparkakor på egen pepparkaksdeg.

          Till min förvåning finns det en massa olika sätt att krydda degen. Min mamma använder bara ingefära och kanel. I ett recept ingår även kryddnejlikor och i ytterligare ett annat även kardemumma. I färdig pepparkakskryddblandning ingår samtliga kryddorna.

          Någon som vet vad det blir för skillnad? Vilket är godast? Hur gör du?

          Bifogad fil  gingerbreadLaptop.jpg ( 62.09k ) Antal nedladdningar: 53


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Ulrica*
          Inlägg 24-11-2008, 15:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Nu har jag provbakat.

          1: Remsor av 2 mm tjock deg, ca 2 cm breda. Flöt ut och blev för breda.
          2: Rullade "korvar" ca. 1 cm i diameter. Blev bra men mycket mer jobb än remsor.
          3: Remsor 2 mm tjock deg, 1 cm breda. Blev bra, så kommer jag att göra.

          Testdippar:

          1: Gorgonzola och creme fraiche. Osten svår att blanda, det klumpar sej. Inte så gott heller...
          2. Chevré och creme fraiche. Supergott!
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 25-11-2008, 16:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250





          1: Remsor av 2 mm tjock deg, ca 2 cm breda. Flöt ut och blev för breda.
          2: Rullade "korvar" ca. 1 cm i diameter. Blev bra men mycket mer jobb än remsor.
          3: Remsor 2 mm tjock deg, 1 cm breda. Blev bra, så kommer jag att göra.

          Har du provat rullar också biggrin.gif

          Redigerat av Chamomille: 25-11-2008, 16:04


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          *Ulrica*   Vilka kryddor har du i pepparkaksdegen?   23-11-2008, 12:59
          Chamomille   Alla kryddor tycker jag :D Mycket gott :yes: ...   23-11-2008, 13:03
          Rosmarin   Beror ju på om man tycker om kryddstarkt eller int...   23-11-2008, 13:43
          *Ulrica*   Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju...   23-11-2008, 13:47
          Aqvakul   Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju...   23-11-2008, 14:18
          Chamomille   Ja, det kan ju faktiskt vara en idé. Jag tänkte ju...   23-11-2008, 14:50
          Rosmarin   Hur gör du dessa grissinisar eller pepparkaksstäng...   23-11-2008, 15:23
          *Ulrica*   Eller hur? Jag har köpt minipyttelite Gorgonzola o...   23-11-2008, 14:46
          *Ulrica*   Receptet med mina modifikationer (Obs - blir en ga...   23-11-2008, 16:15
          Chamomille   Tack för att du delar med dig. :) Jag tycker det...   23-11-2008, 16:35
          *Ulrica*   Remsor... tja jag får väl experimentera lite, jag ...   23-11-2008, 17:19
          Chamomille   Remsor... tja jag får väl experimentera lite, jag ...   23-11-2008, 17:26
          Myosotis   pomeransskal, citronskal, kardemumma, nejlikor, in...   23-11-2008, 22:03
          Chamomille   pomeransskal, citronskal, kardemumma, nejlikor, in...   23-11-2008, 22:05
          Myosotis   gjorde jag?   23-11-2008, 22:30
          Chamomille   :giggle: Edit: Det var på skoj... Faktiskt. Har ...   23-11-2008, 22:49
          ingrids   Som van ädelostdippare skulle jag säga att gorgonz...   24-11-2008, 15:51
          *Ulrica*   ingrids! - kan du rekommendera en mild sort? T...   24-11-2008, 16:02
          Rosmarin   Blåmögelosten Saint-Agur tror jag kan bli bra!   25-11-2008, 14:57
          ingrids   Alltså, jag var så prosaisk så jag köpt färdigpack...   25-11-2008, 16:03
          *Ulrica*   ingrids: eller min egen, mer anpassad för juletid...   25-11-2008, 16:23
          Chamomille   Chamomille: hur skiljer sig rullar från korvar? :...   25-11-2008, 18:32
          maramara   I min farmors recept ska det förutom ingefära kane...   02-12-2008, 19:40


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 19:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon