Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Glüwine, letar efter recept
          netaave
          Inlägg 15-12-2008, 22:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vill ha recept på Glüwine, någon som sitter på det?
          Har för mig det ska kunna göras på både vitt o rött vin.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sussie F-Flower
          Inlägg 15-12-2008, 23:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          CITAT (netaave @ 15-12-2008, 22:01) *
          Vill ha recept på Glüwine, någon som sitter på det?
          Har för mig det ska kunna göras på både vitt o rött vin.



          Hej Neta!

          Vad är det för nå't då? Tyskt?
          Gissning: Glögg av vin?
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 16-12-2008, 00:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Sussie F-Flower @ 15-12-2008, 23:37) *
          Hej Neta!

          Vad är det för nå't då? Tyskt?
          Gissning: Glögg av vin?


          Österrikiskt från början tror jag, fick detta på ett annat ställe

          Glüwine


          1 fl rött vin
          1 apelsin + 15-20 hela kryddnejlikor
          ½ vaniljstång ( el. 1 tsk vanillinsocker)
          1 dl socker

          Borsta apelsinen väl i hett vatten o preparera den med kryddnejlikorna. Rispa gärna lite i skalet.
          Lägg den och vaniljstången i en kastrull o häll på vinet.
          Hetta upp långsamt, men det får INTE koka.
          Låt stå någon timme.
          Ta ur apelsin o vaniljstång.
          Hetta upp långsamt med socker (vanillinsocker om ni inte haft vaniljstång) tills det är löst, får INTE koka nu heller.
          Servera hett gärna med en halv skiva av apelsinen i glaset.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 22:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon