Ett litet förtydligande bara; Det är larverna av rönnbärsmal respektive äppelvecklare som gör gångar i frukten. Larven av rönnbärsmal gör smala slingriga gångar medan äppelvecklarlarven gör ett större hål och en "bredare" gång oftast in till fröhuset och ut igen.
Om de bruna fläckarna är skrovliga och ligger på ytan av äpplet är det nog precis som nämnts tidigare - skorv eller möjligtvis har frukten utsatts för en frostknäpp i ett mycket tidigt skede. Då kan de få något som heter korkrost, som påminner om skorv.
Är det däremot så att de bruna fläckarna är mer insjunkna kan det mycket väl vara pricksjuka. Då smakar fruktköttet ofta lite bittert.
Ytterligare ett alternativ kan vara fruktmögel, som tar sig in där det finns öppningar/skador i skalet (exempelvis öppningar efter rönnbärsmalslarven eller äppelvecklarlarven). Men då börjar det runt skadan och efter ett tag är hela äpplet ruttet.
Lycka till med "päppelskörden" under nästa år!