Citrusfrukter borde inte vara några problem för växterna, eftersom de saknar klimakterisk mognad. Alltså de eftermognar inte på samma sätt som äpplen efter de plockats från träden.
Äpplen har typ en etyleninducerad fruktmognad och avger därför etylen, som andra växtern/frukter kan lukta sig till och bli stressade av. Tex att de börjar tappa bladen vid för höga koncentrationer när de utsatts under en tid.
Tex tomater är tokkänsliga för etylen.
Men ett sätta att undvika detta är att köpa äpplen som blivit besprutade med 1-MCP (handelsnamn tex SmartFresh) som lurar äpplet så det inte producerar någon etylen och de håller sig därför färskare längre.
Men vad en lärare påstod så berodde blommornas sloknad under vintern enbart på för lite ljus och för högra temperaturer. Som resulterade i högre utgifter för blommorna än vad de hade inkomster. Och han föreslog att man skulle ställa dem kallt så de fick lägre basbetabolism... Men betyder inte det då att man även flyttar på växterna till något annat rum eller så, och då även minskar halterna av luftburna ämnen som kan komma från granen?

Det hade han nog inte riktigt tänkt på