Hej!
Gröna grönsaker är ju bra för hälsan på många vis men nu på vintern har jag lite svårt att äta så mycket som jag borde.
Vill helst inte köpa besprutat men då är ju utbudet litet. Kanske man kan odla något på fönsterbänken? Inte utan extraljus just nu kanske. Köpte en kruka sallat och den blev alldeles blek trots att den stod i fönstret.
Vad äter ni för gröna grönsaker? Har ni några favisar? Hur mycket blir det på en dag? Vad odlar ni själva? Ja kort sagt hur tillgodoser ni kroppens behov av gröna grönsaker? Jag vet ju att det är viktigt att äta dem men ändå känner jag att det blir för lite.
Jag odlade malabarspenat i somras och de står nu i köksfönstret. Tyckte dock inte de var speciellt goda men har bara smakat en gång.
Alfalfagroddar blir det också och de blir snabbt gröna om man ställer dem i fönstret.
Vi äter ganska mycekt kokt broccoli men man bör ju variera sig. Rå vitkål blir det också en del.
Tacksam för alla tips!
|