Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > NYÅR....., recept på något gott att bjuda på......
          Agneta z5-6
          Inlägg 28-12-2008, 09:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 319
          Medlem sedan:
          05-03-2006
          Medlem nr: 7 174



          skall bjuda 7-8 pers. till vårt nyårskalas,finns det något som går ganska fort och är festligt - jobbar nämligen ,endast till kl.14.00 men ändå.......
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Irene_L
          Inlägg 30-12-2008, 17:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 111
          Medlem sedan:
          13-02-2005
          Medlem nr: 5 006



          Här kommer ett förslag:

          Helstekt fläskfilé i en pikant senapsgräddsås

          500 g fläskfilé
          0,5 msk vetemjöl, till att mjöla in filéerna.
          50 g smör
          3 msk finhackad charlottenlök
          2 msk hackad persilja
          1 tsk slottssenap
          1 tsk fransk senap
          1 dl vitt vin
          1,5 dl vispgrädde
          salt och vitpeppar

          Gör så här:
          1. Smält 30 g smör i stekpannan
          2. Salta fläskfilérna med 1 tsk salt och vrid några varv vitpeppar från kvarn över dom, mjöla dom lätt.
          3. Lägg filérna i pannan precis när smöret börjat ta färg.
          4. Stek dom runt om i ca 20 min i lagom stark värme på spisen, ös dem ofta
          5. Tag upp filéerna och lägg dem på ett fat. Håll dom varma.
          6. Lägg 20 g. smör i samma stekpanna och stek den finhackade scharlottenlöken på svag värme ca 2 min under omrörning. Tillsätt därefter 2 msk hackad persilja och till sist senapen.
          7. Tillsätt vitt vin och låt det hela få ett uppkok. På så sätt får man med alla smakämnena.
          Häll även i vispgrädde och låt ljuda i ca 2 min. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
          8. Under tiden skär man upp fläskfiléerna och fördelar såsen över dom.

          Jag hade det här förra nyåret ihop med potatisgratäng. Mums!!!

          ( Nu kommer jag inte ihåg hur många personer receptet är till )


          --------------------
          Irene sår och odlar i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-06-2025, 18:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon