Här kommer ett förslag:
Helstekt fläskfilé i en pikant senapsgräddsås
500 g fläskfilé 0,5 msk vetemjöl, till att mjöla in filéerna. 50 g smör 3 msk finhackad charlottenlök 2 msk hackad persilja 1 tsk slottssenap 1 tsk fransk senap 1 dl vitt vin 1,5 dl vispgrädde salt och vitpeppar
Gör så här: 1. Smält 30 g smör i stekpannan 2. Salta fläskfilérna med 1 tsk salt och vrid några varv vitpeppar från kvarn över dom, mjöla dom lätt. 3. Lägg filérna i pannan precis när smöret börjat ta färg. 4. Stek dom runt om i ca 20 min i lagom stark värme på spisen, ös dem ofta 5. Tag upp filéerna och lägg dem på ett fat. Håll dom varma. 6. Lägg 20 g. smör i samma stekpanna och stek den finhackade scharlottenlöken på svag värme ca 2 min under omrörning. Tillsätt därefter 2 msk hackad persilja och till sist senapen. 7. Tillsätt vitt vin och låt det hela få ett uppkok. På så sätt får man med alla smakämnena. Häll även i vispgrädde och låt ljuda i ca 2 min. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar. 8. Under tiden skär man upp fläskfiléerna och fördelar såsen över dom.
Jag hade det här förra nyåret ihop med potatisgratäng. Mums!!!
( Nu kommer jag inte ihåg hur många personer receptet är till )
--------------------
Irene sår och odlar i zon 3
|