CITAT (MariaS @ 04-01-2009, 18:27)

Proffsodlarna vattnar löken ordentligt vid plantering, sen får de INGET vatten förrän knopparna brutit igenom i löken. Därefter ges vatten OCH näring först vid blomningen.
All blast skärs av på SAMTLIGA lökar, tills knopparna visar sig, eftersom blasten stjäl näringen från löken och det blir sämre eller inga knoppar.
Värme tillförs underifrån i utrymmen som håller +16grader i luften. Ljus finns där samtidigt, för all övrig odling inför julen...
Som jag beskrivit ovan, då får man stjälkar som håller ca 30-50cm, är kraftiga och sätter mycke knopp i klockan också.
Men visst finns det andra sätt också som lyckas mer eller mindre, men den ovan beskrivna odlingsmetoden är också den som föreskrivs av seriösa lökförsäljarna, som Bröderna Nelson och liknande.
lökar bildar knoppanlag efter vilan och dom kommer blomma med eller utan blad. bladen behövs till energi från solen som också behövs för att det ska växa ut en knopp. att hjälpa löken så kan man tillföra näring innan den blommar.
CITAT (Myosotis @ 04-01-2009, 18:31)

när då? Efter blomningen ska den väl vara kvar för att näringen ska återgå till löken?
bladen ska inte skäras av. den behöver blad som jag skrev innan för fotosyntes då den har en tillväxt period efter den blommat.
CITAT (MariaS @ 04-01-2009, 18:30)

Hade du nu följt "mina" råd istället, så hade du haft betydligt fler knoppar i klockan på varje stjälk också, samt att stjälkarna varit mer kompakta

jag har haft maximalt med knopp innan på andra lökar. jag klara mig väldigt bra med mina råd. och min ÄR inte klar än fler knoppar på gång. stjälken är väldigt kompakt det är det dåliga ljuset som har gjort att den dragit iväg. däremot har löken dåligt med rötter så den hålelr sig inte själv uppe.
Redigerat av flaxss: 04-01-2009, 18:37