Hej!
Ja, nu är det snart dags att sätta nya ingefärsknölar. Jag ska bege mig till någon bra asiatisk affär och se om jag kan hitta några riktigt fina. Förra hösten hann plantan NÄSTAN blomma. (Knoppar kom men vissnade när det blev kallt.) Jag har hört att blommorna ska vara fina och orchidé-liknande så jag gör väl ett nytt försök i år.
Resultatet från den inlagda ingefäran blev lite väl salt för min smak. Receptet gick ut på att de färska knölarna först skalades, sedan saltades ordentligt och fick ligga med saltet i ett dygn innan de lades in i en lag av socker, risvinäger, mirinvin och salt. Kanske lite för mycket salt i det receptet? Det var min man som stod för tillredningen så jag ska kolla med honom vilka proportioner på ingredienserna han använde. Smaken och konsistensen var annars OK så knepet är nog att byta ut en del av saltet mot socker.
Jennyn drömmer om mat - Sushi på er!
|