Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Salt sillfilé., urvattning, hur länge?
          zissi
          Inlägg 10-01-2009, 18:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Är det någon av er som vet hur länge vanlig steksill som EJ är urvattnad behöver ligga i blöt innan stekning?
          Jag brukar alltid köpa urvattnad annars, men fick inte tag i det när jag handlade nyss.

          Det är ju såååååååå gott med steksill, potatis o löksås. En av mina favoriträtter. Försöker äta fisk ett par gånger i veckan o då är det gott med lite variation. Makrill, lax o hajmal (pangasius) uppskattas också av oss alla här hemma.

          Har ni några favoriter när det gäller fisk..........eller favoritrecept kanske?

          Mvh zissi

          Redigerat av zissi: 10-01-2009, 18:15


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Christina i Taxi...
          Inlägg 11-01-2009, 20:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 894
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 702



          Detta står att läsa på internet:

          Vattna ur saltsill
          Den salta sillen har en salthalt på ca 15%. För att den skall bli ätlig måste den vattnas ur. Hur lång tid det tar att vattna ur sillen beror på sillens storlek samt hur ofta man byter vatten.
          Idag är det ganska ovanligt att man hanterar hel, salt sill men om så är fallet kan sillen antingen vattnas ur hel eller skäras i filéer med skinnet kvar.
          Sillen läggs i rikligt med kallt vatten i en stor spann eller rostfri bunke. Minst 3-4 liter vatten per två sillar eller fyra filéer. Hela sillar behöver ligga ca 1 dygn och sillfiléer och saltströmmingar i 6-8 timmar.
          För att skynda på urvattningen kan man byta vatten ett par gånger under tiden. Det bästa sättet att avgöra om sillen är färdigurvattnad är att skära en liten bit och smaka. Får den ligga för länge i vatten blir den urlakad i smaken och konsistensen ofta för mjuk.


          På denna sida hittar du texten
          VATTNA UR SILL




          --------------------
          När tillgången på ord är större än efterfrågan är det dags att vara tyst!
          MIN HEMSIDA - VÄLKOMMEN!

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon