Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31
Ibland hittar man galangarot(Alpinia galanga) i grönsaksdisken, den tillhör samma familj som ingefäran, och det är ju en rotknöl ofta med ögon så det borde ju gå att få upp något av den, är det någon som provat???
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
Medlem
Antal inlägg: 9 115
Medlem sedan: 04-11-2002
Medlem nr: 126
Såg ett ställe där galanga odlas i växthus i Norge Galanga i Norge..
Hittade också detta - verkar vara härligt blomstrande!
Laos/Galangarot kommer ursprungligen från den sydkinesiska ön Hainan, men odlas nu över hela Sydostasien, företrädesvis i Thailand. Laos/Galangarot är en flerårig växt som kan bli flera meter hög. Bladen är lansettformade och blanka. Blomstånden är långa och överhängande med en mängd röda eller vita blommor. Frukterna är röda kapslar, där de små fröna sitter. Rotstammen, som är den del av växten som används, är ungefär I m lång. Den innehåller två ämnen med stark smak, Galganol och Alpinol, som har givit galangaroten dess karakteristiska smak.