Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Auberginer o förvaring, Hur kan man förvara dessa ett längre tag
          Ralf
          Inlägg 18-01-2003, 18:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          Auberginer! Läst om dessa förra året o det lät bra, lättodlade o goda att äta, så dessa frön petades ner i backen bredvid Svartroten. För det första så tog dom mycket mera plats på ytan i sidledd än vad jag hade tänkt mig, nåväl det gick ju att leva med men dessutom så mognade nästa alla samtidigt. Vi plockade ett par och åt. Gratinerade i ugnen. Resten lät vi sitta. Dom blev STOOORA. Smakade inte heller lika bra. Antigen så var det så eller så inbildade vi oss det…. Svårt att säga. Så här efteråt funderar jag, antigen skulle jag bara ha sått en mindre del av fröna i påsen, eller så måste man hitta på en bra metod att spara Auberginerna. Någon som har ett förslag på slutförvaring av dessa innan måltid.


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Jennyn
          Inlägg 20-01-2003, 22:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 125



          Är du säker på att det var en aubergine och inte någon sorts squash?

          Förlåt, det är klart att du vet det. Det var en fantastisk sommar och du kanske odlade plantan på en plats med bra mikroklimat. Imponerande, i vilket fall! Förkultivering och växthus brukar annars behövas.

          Jag tycker att lite av tjusningen med auberginodling är att skörden varar högst en eller ett par månader.

          Då får man frossa i auberginröror med mycket vitlök, hemlagad moussaka, ratatouille, soppa med aubergine mixad med rotsaker och spetsad med sherry, parmesan och basilika eller grillade, marinerade auberginskivor. Mmmmmm.

          Grönsaken i sig tror jag är svår att spara längre än någon eller några veckor. Frysa in färdiga auberginrätter kan fungera.

          Jag tycker i alla fall att svartrötter är jättegoda, trots att de smalaste bara blir drygt centimetern. Alla har inte samma smak men prova att nättkoka de skalade bitarna med lite citron och salt så att de har lite tuggmotstånd kvar och servera med hemlagad hollandaise. Jag har ännu inte provat att gratinera med parmesanost men det bara MÅSTE vara gott.

          /Jennyn-är-hungrig
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 05:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon