I näringslösning i hypermodernt växthus skulle jag tippa är bästa sättet att odla kommersiellt. Helt slipper inte yrkesodlare undan skadegörare men de brukar sätta in biologisk bekämpning i förebyggane syfte så dyker någon skadegörare upp så finns det något kryp som tar död på det.
Om det är påsar med blad som menas brukar det vara handskörd som gäller med kniv annars kan man ju även odla i kruka typ basilika och salladskrukorna i butik och då brukar de gå på ett löpande band till de personer som stoppar dem i påse och sedan ner i en kartong.
Mitt i sommaren skulle jag dock tippa att även yrkesodlare gör uppehåll i odlingen ruccola går ju bara upp i blom då det är lång dag + varmt, och att kyla växthus, ha mörkläggningsvävar och dyl. kostar nog mer än man tjänar på mitt i sommarodlad ruccola.
Kan även tillägga att den där ruccolan i påse i matbutiken oftast inte är "äkta" ruccola (Eruca sativa) utan det är den växten som säljs under namnet vild ruccola (Diplotaxis tenuifolia) när man köper grönsaksfröer, denna växt är flerårig och planterar man den hyfsat väldränereat brukar den ofta även överleva vintrarna upp till mellansverige.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|