Jag gör färskt ingefärste av ingefära. Dricker det nästan varje dag, men särskilt när man är förkyld. Att göra te av ingefära är lätt men smaken kan skilja sig avsevärt från rot till rot, så man måste pröva sig fram Iallfall, det går åt ungefär en 5 cm klump till 2-3 muggar vatten.
Riv roten direkt i vattnet. Koka upp och sjud i ca 5 min. Pressa lite färsk citron strax innan det är klart, blanda i honung efter smak, men det ska vara ganska sött eftersom ingefära kan vara stark. Sila och drick omedelbart. Det är ganska svårt att få RÄTT smak men övning ger färdighet, ge inte upp första gången. Ibland blir det för svagt och ibland för starkt. Man kan använda ingefäran minst en gång till efter en kokning..
Underbart att dricka om man har halsont, det "river" bort det onda. Min sambo gillar inte detta men smaken är som baken. Det är en sån smak att antingen gillar man det eller så gillar man det inte.
--------------------
//Göteborgstjej..
---------------------------------------
Bee Happy!!
|