Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur tillagar man oxfilé på bästa sätt?
          Monarda
          Inlägg 30-12-2008, 17:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Med tanke på det sanslösa priset vore det ju förfärligt att misslyckas. Hade tänkt mig att helsteka. Blir det bäst i gryta eller i ugn? Tips mottages med största tacksamhet.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          shimasonti
          Inlägg 11-02-2009, 15:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 104
          Medlem sedan:
          18-08-2008
          Medlem nr: 18 381



          tricket är lågtemperaturstekt.
          bryn filén (helstekt)
          in i ugnen på 100grader. spätta i en stektermometer. hål koll när filén ligger på 54grader i mitten (ungefär som rostbiff).
          ta ut köttet låt det vila 10-15 minuter så köttet går upp till ca 55-56.
          gillar man inte blodigt så ta ut vid 56, låt vila en stund.

          55grader är blodigt
          57grader medium
          59-60+ välstekt. (jag skulle dock kalla detta mord biggrin.gif )

          lycka till
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-09-2025, 19:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon