Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarberkaka, enkel att göra
          Kajsa H
          Inlägg 07-05-2004, 09:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          ”Stick i” rabarberkaka

          2 ägg
          2 dl socker (ca)
          2 dl vetemjöl
          3 medelstora rabarber
          margarin
          pärlsocker

          Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.

          Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          gammelnalle
          Inlägg 08-05-2004, 11:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          CITAT (Kajsa H @ 07-05-2004, 10:53)
          ”Stick i” rabarberkaka

          2 ägg
          2 dl socker (ca)
          2 dl vetemjöl
          3 medelstora rabarber
          margarin
          pärlsocker

          Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.

          Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.

          Låter smarrigt... tongue.gif

          men vad är en normalstor form...... och måste man smörja formen??

          (jo jag är totalt rudis på detta... men våghalsig...)


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 18:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon