Jag har också en matkällare, med betonggolv samt ventilation högt upp på väggen, mot väster. (Har du betong eller jordgolv?)
Jag brukar proppa ventilen full med gullfiber sent på hösten, ca nov-dec. (gör så med ALLA ventiler) Annars får jag nog minusgrader i matkällaren samt väldigt kallt i den övriga källaren. I ungefär maj månad plockar jag bort isoleringen och under sommaren så är det väl ca 11-15 grader där. Beroende på värmen ute. Det är ungefär samma på vintern MED isolering.
Har man jord/singelgolv i sin matkällare (ja det finns faktiskt dom som har det, även fast matkällaren ligger i huset) så kan det nog bli några grader svalare.
Det du kan göra är väl att se till att dörren till matkällaren inte glipar någonstans utan att den är tät både mot golv och dörrkarm. Då läker det inte in någon värme ifrån den övriga källaren. Tänk på att inte ha dörren öppen långa stunder så att luften hinner värmas upp i matkällaren.
|