Några tips....
-Lite nässlor i plättsmeten, mums! Severa rårörda lingon till. (förväll nässlorna innan och hacka smått)
-Nässelsås till stekta fisken. Gör en vanlig vitsås och i med de förvällda nässlorna, nam!
-När du bakar bröd ha i lite nässlor...
-Nässel paj. Gör en vanlig pajdej som du trycker ut i en pajform. Låt bottnen stå en stund i kylskåpet medan du gör fyllningen: 3 ägg,2 1/2dl mjölk eller gräddmjölk, ca.1-2 dl riven ost, en näve förvällda hackade nässlor, eventuellt lite feta ost (tänk på att det lätt blir för salt), soltorkade eller färska tomater, lite finhackad gräslök eller purjo... peppar.
- torka nässlor, smula ner och använd till kryddning av soppor, gratänger....
ps. släng ej avkoket när du förvällt nässlorna, det kan du skölja håret med eller vattna blommorna (utspätt).
|