Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Har inte tid att stå vid spisen..., Har ni tips på ungsmat :)
          blomkronan
          Inlägg 24-03-2009, 22:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Nu är jag så lyckligt lottad att min man tycker om att laga maten på vardagarna, men till helgerna vill han att jag lagar maten... blush.gif

          Jag har ju inte tid att stå vid spisen, då jag vill vara i min såbod och pyssla om mina små plantor då naughty.gif och när våren kommer vill jag vara i trädgården...

          I helgen gjorde jag ugnsbakad falukorv med grönsaker och potatismos.
          Jag tycker om det men barnen har tröttnat... giggle.gif

          Jag tar en falukorvsring skär "skivor" men jag skär inte rakt igenom så att alla skivorna "håller i hop"
          I mellan varannan skiva presar jag ner senap, imellan dom andra skivorna stoppar jag ner en tunn skiva lök.
          Ner med ringen i en ugnsform.
          Kokar vatten och blandar till potatismos... som jag klickar upp runt om korven tar ett par nävar (tinar dom lite så dom inte är så blöta) frusta grönsaker från en påse, lite salt och peppar, hyvlar av flera skivor ost och lägger uppe på.
          Detta tar inte många minuter smile.gif
          In i ugnen på 180 grader i ca 30-45 min. smile.gif

          Behöver inte stå vid spisen flirting.gif Har ni några tips???

          Redigerat av blomkronan: 24-03-2009, 22:30
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Inga från Närke
          Inlägg 25-03-2009, 17:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Korvsoppa

          Skala potatis o dela den på mitten sedan mitten = 8 bitar
          Lägg dem tillsammans med lika stora bitar morötter i en kastrull med vatten+buljongtärning (gärna både kött o grönsaks)
          Tag ganska mycket vatten. Lägg även i lagerblad 2 st. Lägg i en tesil eller liknande svartpeppar o vitpepparkorn så är det lätt att fiska upp den när det är klart.
          Låt koka upp och lite innan du tror att potatisen är klar lägger du i ca 2 cm långa bitar av varm korv så de får koka med lite.
          Kan även lägga i lite skivad purjo om du tycker om det, även frysta ärtor. Smaka av innan servering om det behövs mer salt eller peppar.
          Tar inte lång stund. Ca 15 min. kokning efter förberedelserna.

          Mina biffar danska biffar

          Skal potatisen och sätt på den.
          Rulla köttfärsen (jag använder blandfärs) till en längd skär ut biffar typ hamburgare, platta till och hacka dem lite med en kniv på båda sidor, krydda med valfria kryddor, stek dem i stekpannan.
          Stek skivad lök i en annan stekpanna samtidig och sockra lite på den och ät till, samt rivna morötter eller vad man tycker om.
          Tag upp biffarna och gör sås av skyn om man vill ha det.
          Tid ungefär så länge som potatisen kokar så är allt klart om man börjar samtidigt med allt.

          Curryfisk 3-4 personer Går bra frysa igen om det inte går åt.

          1 lök
          1 grönt syrligt äpple
          3 tomater
          matfett till  formen
          1 halvtinat fiskblock á 400 g (t.ex. sej eller hoki)
          ½ citron
          2 msk smör
          2 tsk curry

          Sätt ugnen på 175 grader.
          Skala och finhacka löken, tärna äpplet och hacka tomaterna.
          Bred ut detta i en smord ugnssäker form.
          Skär fiskblocket i bitar och lägg på grönsakerna.
          Pressa citron över.
          Fräs smöret med curryn och häll över fisk och grönsaker.
          Ställ in i ugnen i 30 minuter.

          Servera med ris och gärna sweet chili-sås och sallad

          Tid lika med risets kokning mellan 20-30 min.

          FALUPANNA 4 PORTIONER Ugn 225 GRADER Går bra frysa igen om det inte går åt.

          400 GR GROVSTRIMLAD FALUKORV
          2 ST STRIMLADE PURJOLÖKAR
          2 ST TOMATER
          1 ST SYRLIGT ÄPPLE
          3 kvarts DL GRÄDDE
          2 TSK SENAP
          2 DL RIVEN OST
          SALT OCH PEPPAR

          HACKA TOMATER OCH ÄPPLE. LÄGG PURJON, TOMATER OCH ÄPPLE I BOTTEN PÅ EN
          SMORD UGNSSÄKER FORM. FÖRDELA KORVEN ÖVER. RÖR SAMMAN GRÄDDE O.
          SENAP,KRYDDOR O.HÄLL BLANDNINGEN ÖVER KORVEN. LÅT PANNAN STÅ I MITTEN AV
          UGNEN I CA 25 MINUTER beroende på vilken ugn man har EFTER 10 MINUTER STRÖS OSTEN ÖVER. SERVERA MED RIS OCH EN GRÖNSALLAD
          Tid lika med risets kokning mellan 20-30 min.

          Lycka till.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 13:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon