Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Har inte tid att stå vid spisen..., Har ni tips på ungsmat :)
          blomkronan
          Inlägg 24-03-2009, 22:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Nu är jag så lyckligt lottad att min man tycker om att laga maten på vardagarna, men till helgerna vill han att jag lagar maten... blush.gif

          Jag har ju inte tid att stå vid spisen, då jag vill vara i min såbod och pyssla om mina små plantor då naughty.gif och när våren kommer vill jag vara i trädgården...

          I helgen gjorde jag ugnsbakad falukorv med grönsaker och potatismos.
          Jag tycker om det men barnen har tröttnat... giggle.gif

          Jag tar en falukorvsring skär "skivor" men jag skär inte rakt igenom så att alla skivorna "håller i hop"
          I mellan varannan skiva presar jag ner senap, imellan dom andra skivorna stoppar jag ner en tunn skiva lök.
          Ner med ringen i en ugnsform.
          Kokar vatten och blandar till potatismos... som jag klickar upp runt om korven tar ett par nävar (tinar dom lite så dom inte är så blöta) frusta grönsaker från en påse, lite salt och peppar, hyvlar av flera skivor ost och lägger uppe på.
          Detta tar inte många minuter smile.gif
          In i ugnen på 180 grader i ca 30-45 min. smile.gif

          Behöver inte stå vid spisen flirting.gif Har ni några tips???

          Redigerat av blomkronan: 24-03-2009, 22:30
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rihane
          Inlägg 25-03-2009, 18:34
          Länk hit: #2


          Gäster






          Soppa.
          En lök skalas delas och läggs i en gryta med kokande vatten tillsammans med salt, peppar,lagerblad, limeblad, (jag brukar ta i hela grönpepparkorn)
          Sedan ta en bit kött som ska kokas länge. (Tiden ute i det gröna blir beroende på den tid som köttet bör kokas, har man riktigt tur tar det 1-2 timmar).

          Låt det småputtra och det sköter sig självt.

          Om du exempelvis kokat en helkyckling ta upp den och in i ugnen med någon rolig goja på. 15-20 minuter.

          Jag är lite rädd för hela kycklingar men kokar man en hel kyckling(majskyckling blir godast) så slipper man röra den förrän den är "lagad". Exempelvis kycklingen låter jag koka i en timme innan jag stoppar den i ugnen.

          Annat kött mår bra av att fräsas i smör eller olja för att ta bort "koksmaken".
          Receptet blir även en utmärkt oxsvanssoppa.
          Under den tiden koka ris, pasta eller vad du nu vill ha. Sallad med en bas av tärnad tomat och gurka är trevligt till.
          En lime, ta och dela den. Pressa lite lime över salladen. Lime i soppan blir supergott.
          Lime är dyrare än citron men drygare och godare.

          Det är förståss meningen att äta köttet också.


          Något som blir gott är moussaka. Kräver förberedelser av att göra köttfärs, ostsås, skiva potatis, skiva lök, skiva vattna ur och steka auberginer, men sedan sköter den sig själv i ugnen i en timme.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 02:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon