Krusbär är många gånger ett rätt underskattat bär. Jag tror att det är för att vissa äter dom innan dom är mogna. Själv gillar jag dom när dom är på gränsen till mogna och har ett mjukt och sött innehåll men lite syrligt skal. Helt mogna har dom en hög sockerhalt, nästan ovanligt söta för vårt svenska klimat
Nu till kärnfrågan, jag själv kan varmt rekommendera sorten tatjana. Min planta har ett upprättväxande växtsätt, visserligen med stöd. Samt de största och godaste krusbären jag har ätit. Jag har provat invicta och hinnonmäki. Efter två år är dom fortfarande små skrämda plantor som inte är mer än kanske två decimeter höga och ger pluttefrukter. Har jag haft otur med mina eller är dom så? Tatjanan däremot bär frukter större än vindruvor.
Vilken sort rekommenderar du och varför?
Jag tänkte inleda med en dikt av Love Almqvist men jag struntar i det. Någon som kan gissa vilken?
Redigerat av johan1983: 16-04-2014, 23:06
|