Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hemgjord Yoghurt, Är det någon som gör det regelbundet?
          KURT
          Inlägg 07-06-2004, 05:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Är det någon som regelbundet gör hemgjord yoghurt? Jag undrar hur ofta man misslyckas med det? De flesta recepten utgår från portionssorlekar på ca 2 dl, men det borde ju vara säkrare att göra i större volym, ca 1 l. Ett recept som jag fann använde inte någon termostatstyrd värmning utan en termos istället:

          Hemgjord yoghurt

          Koka upp ca. 2 dl mjölk/portion på kvällen. Vilken typ av mjölk är valfritt, även lättmjölk fungerar bra. Hur torrmjölken reagerar här vet jag inte, för jag har inte provat.
          Låt svalna till fingervarm. Häll den i termos, tillsätt 2 tsk. färdig yoghurt, utan att röra om. Sätt på locket och låt stå i rumstemp. över natten.
          På morgonen är den klar att äta. Spar lite av den till den nya sats som görs iordning kommande kväll.

          Om den blir lös och slaskig har inte syrningen fungerat och man börjar om från början med en ny kultur.

          http://hos.sandnet.se/b-a.lonn/mat/smalrecept.htm
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 06:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon