Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rosenkvitten -, gelé och mos.
          netaave
          Inlägg 07-09-2004, 14:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Kvittengelé och - mos

          kvittenfrukt
          4 dl vatten/kg frukt
          socker
          citronsyra

          Tvätta och klyv frukten - de större i flera klyftor.

          Koka frukten mjuk i vatten ca 25 minuter.

          Sila saften, men rör inte under tiden

          Väg den avrunna saften. Blanda den med lika mängd socker. Låt blandningen koka ca 30 min.

          Tillsätt 1 tsk citronsyra/l saft. Häll på geléglas och förvara svalt.

          Moset som blir över kan man passera och blanda med mosat mjukkokt äpple.
          Till två delar kvittenmos tar man en del äppelmos. Sockra och frys.

          Eller också gör man:

          Dansk kvittenkonfekt

          Spara moset från gelékokningen. Mät det.
          Passera och koka upp med halva mängden socker.
          Torka i pappersklädd stekpanna på svag värme.
          Skär i bitar.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 04:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon