Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Köttfärssoppor och bröd, varma och goda i höstmörkret
          netaave
          Inlägg 14-10-2004, 13:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Gör en soppa och baka ett gott bröd

          Köttfärsgulaschsoppa


          2 msk smör

          1 stor lök, grovt hackad

          1 purjo, strimlad

          2 stora potatisar, grovt tärnade

          2 morötter, slantade

          1-2 röda paprikor, strimlade

          300 gr köttfärs

          2 tsk paprikapulver

          2 msk tomatpuré

          1 l vatten + 2 köttbuljongtärningar

          1-2 vitlöksklyftor, krossade.

          salt & peppar

          Fräs lök och purjo i margarinet, tillsätt potatis och morötter och fräs med en stund.
          Tillsätt buljongen koka i 10 min.
          Fräs under tiden köttfärs och paprika, smaksätt med kryddor och tomatpuré.
          Blanda detta i soppan och koka 10 min till.
          Tillsätt vitlök och smaka av.




          NIKKALUOKTASOPPA



          200 gr köttfärs

          1 purjo,strimlad

          4 dl strimlad vitkål

          2 msk senap

          1 l köttbuljong

          1 msk soya

          1 lagerblad

          salt & peppar

          hackad persilja

          Fräs köttfärs och purjo, lägg i vitkålen efter en stund.
          Tillsätt senap, buljong och lagerblad, koka i 10 min.
          Smaka av med soya och kryddor.
          Tillsätt persiljan före serveringen.



          GOTT SOPPBRÖD


          14 dl vatten

          2 pkt jäst

          100 gr margarin

          1 msk salt

          1 msk socker

          1 uppvispat ägg

          2-2,5 l vetemjöl

          sesamfrö + ljummet vatten

          Smält margarinet, häll i vattnet och värm till 37 gr
          Smula jästen i bunken, häll över vätskan och rör till jästen löst sig.
          Tillsätt salt, socker och ägget.
          Arbeta in mjölet och jäs 30-40 min.

          Sätt ugnen på 225 gr.

          Arbeta degen smidig och kavla ut till ca 2 cm tjock kaka.
          Ta ut rundlar med ett glas.
          Jäs på plåtar till dubbel strl ca 30 min.
          Pensla med ljummet vatten och strö på sesamfrön.
          Grädda 10 min.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 22:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon