Jag och maken var vid havet och fiskade idag. Maken fick ingen fisk, jag satte 2 drag men fick 3 kg........slånbär
Hittade ett recept på likör på nätet som lät gott;
Katarinas slånbärslikör
Ingredienser
2.5 l frostbitna slånbär,
1, 25 l renat
Sockerlag 0.5 kg socker,
2.5 dl vatten,
0.25 st vaniljstång,
en liten bit kanel,
0.5 tsk anis,
4 nejlikor
Tillredning
Bären läggs i sprit och får stå varmt under 4 veckor, skaka då o då.
Koka socker o vatten tillsammans med kryddorna tills det blir en simmig lag.
Ta bort kryddorna, sila bärsaften, blanda den med den kallnade sockerlagen.
Rör blandningen omkring en halv timme.
Slå på butelj, korka o låt blir att dricka på minst 2 månader, helst ett år.
Vad tror ni om detta?
Har ni något annat, beprövat recept eller några andra goda idéer om vad man kan göra av bären?