Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > chokladöverdraget julgodis, - behöver några råd
          olgak
          Inlägg 16-12-2006, 10:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Jag brukar göra ett godis av mandelmassa, russin och valnötter. Man bakar ut "degen" till valfri form och sedan täcks godisbiten med smält, mörk choklad. Nu är mina frågor:

          1. Måste man packa in godiset i aluminiumfolie? Det är så enligt receptet, och jag brukar göra så. Men jag skulle hellre vilja göra dem som praliner i de små pappersformar jag nu hittat (smile.gif tack alla som sa att dessa småformar visst fanns!). Kommer de att få de där vita skiftningarna i chokladöverdraget då?

          2. Vad orsakar de vita skiftningarna som ibland uppstår i choklad? Det är det jag liksom inte fattar. Jag är även lite orolig för att det är för tidigt att göra godiset i dag, att det ska hinna "vitna" till julen. Vad tror ni??


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 03:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon