Hittade detta på Skånska trädgårdsföreningens hemsida.
Recept
Potatesbullar
Rifven potates knådas med litet salt, några ägg, litet mjöl, korinther och tjock grädde till en stadig deg. Häraf formas runda bullar, som stekas i smör eller flotyr, och derefter beströs med socker och kanel.
Små, goda thékakor
Potates kokade den föregående dagen, rifvas, Man tager deraf en full tallrik och rör det väl tillsamman med 2 matskedar stöt, hvitt socker, 4 matskedar hvetemjöl, 3 äggulor, litet salt, en liten thekopp grädde, 6 ägghvitor vispas till hårdt skum och blandas sedan med det öfriga. Af denna deg göras små runda kakor, som kokas i smör och derefter beströs med socker och kanel, medan de ännu äro varma.
Persiljebröd
4 ¼ hektogram smör röres med en sked, tills det blir vitt. Derefter blandar man finhackad persilja och 3 à 4 hårdt kokta ägg, äfven fint hackade, deruti, och man omrör alltsamman väl, hvarefter det bredes på hvetebrödskifvor. Det smakar framförallt herrar synnerligen väl.
Äpplecrême
Man steker 4 stora äpplen i ugnen, skrapar det mjuka, hvita köttet utaf och rör detta väl samt blandar deruti 2 vispade ägghvitor, 1 hektogram sött socker och saften af en citron. Det röres nu hastigt en hel timme, hvarefter det upplägges i en glasskål och kan öfvertäckas med gelé.
Ur: Oumbärlig rådgifvare för hvarje hem af Fru Laura G Fr. Malmö 1892
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|