Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lasagne att imponera med, Godast gjord på egen skörd
          Dito Verde
          Inlägg 28-07-2007, 12:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          Denna vegetariska lasagne har jag gjort i flera år. Jag gör ofta en stor sats som blir lunchlådor. Den är mycket uppskattad som bjudmat. Gästerna blir särskilt imponerade när innehållet kommer från den egna trädgården. En gång var t om de krossade tomaterna egna. Då blev den bäst.
          Det är inte mitt recept, har glömt var det kommer i från. Något café någonstans har jag för mig.

          Till 6 pers:
          Sås:
          2 morötter
          2 zucchini
          2 gula lökar
          2 vitlöksklyftor
          ½ chilipeppar
          olja (jag brukar ta olivolja)
          1 burk krossade tomater
          1 dl vispgrädde
          2 tsk salt
          ½ tsk strösocker
          1 krm nymalen svartpeppar
          blad från ½ kruka basilika

          Fyllning:
          250 g fryst bladspenat (jag tar frysst, eller färsk beroende på årstid. Mangold går oxå bra.)
          200 g fetaost
          8-10 lasagneplattor
          150 g god riven ost att strö över

          Skala och skär morötterna i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem samt chilin och fräs dem mjuka i oljan. Till sätt morötter och zucchini och låt det mjuka till sig lite.
          Tillsätt tomatkross, grädde salt, socker och peppar. Låt puttra på svag värme i 10 min. (minst, gärna 20 min).Ta grytan från plattan och tillsätt strimlade basilikablad.

          Fördela 1/3 av såsen i en ugnsäker form. Strö över hälften av spenaten (urkramad om den varit fryst) och hälften av fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
          Avsluta med ett lager sås och riven ost.

          225 grader, ca 25 min.

          Servera med färsk blandad grönsallad (innehållande ruccola)

          Lycka till.


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:12
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon