Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Plommonchutney
          Mollis
          Inlägg 10-09-2007, 16:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          1 1/2 kg plommon (räkna plommonen så att du kan fiska upp alla kärnor)
          1 dl vatten
          saft av 2 pressade citroner
          1 kg (12 dl) strösocker
          4-5 msk salt
          1/2 kilo skalad och grovt hackad röd eller gul lök
          skalade hackade klyftor av en hel stor vitlök
          3 dl vinäger
          1/2 dl gula senapsfrön
          2 msk hel koriander
          1 tsk chilipulver
          1-2 tsk kajennpeppar

          Räkna frukten, skölj men skala inte. Lägg tillsammans med 1 dl vatten i tjockbottnad kastrull.
          Koka under lock i 30 min. Ta upp alla kärnor med hålslev. Häll i alla övriga ingredienser utom
          cayennpeppar. Koka sakta o försiktigt utan lock i 55-75 min. Smaka av med cayennepeppar.
          Häll upp på burkar och förvara svalt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon