Nog för att brödet skulle blandas men det här blev nog mest slarvsylta . Jag tar det en gång till
3.5 dl grovt rågmjöl 3.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 dl linfrön 1 dl russin 1 dl solrosfrön 1 dl rågflingor 1 dl rågkross 1 dl lingon eller lingonsylt 0.5dl sirap 3.5dl filmjölk 2 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Vispa samman de våta i en mindre bunke.Blanda sedan alltsammans och häll över i en smord och bröad avlång 2 litersform.Jämna till ytan med mjölad hand.Grädda brödet i drygt en timme i 175 grader.Prova med en sticka om brödet är torrt i mitten.Låt det kallna på galler inlindat i en handduk.Receptet kommer från en bok som heter " brödglädje"En annorlunda receptbok för alla som bryr sig
|