Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chili con carne, mitt älsklingsrecept
          LadyG
          Inlägg 10-01-2008, 11:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Vita bönor
          4dl vita bönor (cirka 300g)
          1l vatten till kokning
          1 gul lök
          3-4 vitlöksklyftor
          1 lagerblad
          1 tsk Salt

          Lägg bönorna i blöt i kallt vatten och förvara kallt i minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet. Häll bönor, vatten och det andra i kokgrytan och koka bönorna mjuka, det tar cirka en och en halv timme om det är medelstora bönor.

          Chili con carne
          1 sats vita bönor (se ovan)
          400g nötfärs eller finstrimlat kött
          2 msk smör eller olja
          4 hackade gula lökar
          4-6 vitlöksklyftor
          2 tsk salt
          4 röda chilifrukter (finhackade)
          2 burkar krossade tomater (800g)
          1 tärning buljong
          4dl vatten
          2 röda paprikor
          2 gula paprikor
          (ev en skvätt tabasco om det är dålig fart på chilin)

          Bryn köttet i smör eller olja och finfördela det. Tillsätt lök och vitlök och rör om. Krydda med salt, chili och rör om. Slå på tomater, buljong och vatten. Blanda och låt koka i cirka 20 minuter. Blanda i bönorna och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt paprikan och puttra färdigt i 5 minuter.

          Servera med generösa skivor vitt lantbröd.

          Man kan byta vita bönor mot t ex kidneybönor eller vad man nu tycker om, eller blanda friskt för att få en färgglad chili con carne. Det går t o m att använda burkbönor, även om jag föredrar smaken på de egenkokade. Oftast gör jag dubbel sats så att det blir mycket chili i 10-litersgrytan, på det viset får jag portioner över som jag kan frysa in också. Lätt att tina och värma om man har bråttom med middagen!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          LadyG   Chili con carne   10-01-2008, 11:16
          skogstroll   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 11:57
          LadyG   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 12:53
          Markus_H   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 13:15
          LadyG   Tycker ofta det är dåligt styrka på affärernas chi...   10-01-2008, 13:17
          Lottiz   Nämen, så här ska riktig chili ätas! Stek lök...   18-02-2008, 13:03
          LadyG   Trevlig anrättning, men chili? Nix. Det ska vara b...   18-02-2008, 13:53
          KURT   Oavsett ingredienser så blir det oftast godare om ...   18-02-2008, 14:21
          LadyG   Det kanske är därför chili con carne alltid är god...   18-02-2008, 14:24
          KURT   Det kanske är därför chili con carne alltid är god...   20-02-2008, 12:50
          LadyG   Just det, och det gäller de flesta former av gryto...   24-02-2008, 08:22
          Bettis   Låter väldigt gott, hur många personer är receptet...   18-02-2008, 14:36
          LadyG   Låter väldigt gott, hur många personer är receptet...   18-02-2008, 14:42
          skogstroll   Finns det nåt som kan passa till chili för den env...   20-02-2008, 12:17
          estet   Har alltid ätit ris till chili.   20-02-2008, 12:46
          skogstroll   Idag blir det då alltså chili :) slurrp   20-02-2008, 16:27
          skogstroll   ja det blev ju riktigt gott, trots köttfärsen. Ram...   24-02-2008, 08:26
          Åsa, mälardalen zon 2   Ingen mer än jag som brukar ha ner kaffe och chokl...   24-02-2008, 09:50
          Tobias80   Här är en favorit.. Texas Chili con carne 600g hö...   24-02-2008, 11:41
          smuleborg   Chili på mitt sätt, busenkelt och utan konstighete...   27-09-2009, 23:00


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 21:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon