Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tips vid matbrödsbakning, använd digital ugnstermometer
          Sofia
          Inlägg 12-12-2002, 10:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 25
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 25



          Hej på er!

          Det verkar vara mycket bakning nu... så jag tänkte komma med ett litet tips som gör bakningen lite enklare.

          Använd digital ugnstermometer, både till degspadet och gräddningen. Degspadet får den absolut bästa temperaturen för just den jästen du använder (färsk eller torkad) och brödet blir färdiggräddat utan att du behöver testa in hur just din ugn fungerar på ett nytt brödrecept.

          Ett bröd är färdiggräddat när det når 97-102 grader. För ett ljust och lätt bröd räcker den lägre temperaturen och ju mörkare och grövre brödet är desto högre temperatur behövs för att det inte ska bli kladdigt inuti.


          --------------------
          Sofia i Uddevalla, zon 2
          **********************
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 05:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon