Men nästan allting är ju så gott medan det växer. Gallringsplantor av alla bladväxter, kokta späda rödbetor med blast, morötter och andra rotsaker när man börjar känna liten nacke nedanför plantan, färskpotatis när plantan går i blom. Allt sånt är jättegott. Blir det något kvar tills det blir storväxt, så är det ju trevligt, men inte alls nödvändigt, enligt min mening.
Man ser när blasten inte växer längre, kanske också börjar se lite klenare ut. Då går kraften ner i rötterna, och man kan skörda efter någon/några veckor. Rädisor, spenat, sallat och en del annat blir däremot odugligt segt och bittert när det börjar blomma. Men låt rädisorna blomma och börja sätta frö. De omogna fröbaljorna är kryddigt fina att hacka i en sallad.
Så - sätt igång och ät, så mycket som möjligt. Blir det tomrum i landet, så nya frön. Rädisor, dill, sallat, spenat. Sånt som växer fort.
--------------------
Hälsningar Eva
|